Sari la continut


Regulament

Accesul si participarea la activitatile de pe forum nu este public, ci restrictionat la persoanele ce au obtinut calitatea de membru al forumului. Aceasta calitate se obtine prin procedura de inregistrare a unui singur nume de utilizator si prin asumarea unor responsabilitati si a cerintelor unui regulament, incheiat in conformitate cu dispozitiile legii (art. 1168 – 1170 si urmatoarele C.civ.), orice incalcare a acestora atragand raspunderea personala a celui in culpa (art. 1350 C.civ.). In momentul inregistrarii se considera ca ati citit acest regulament si sunteti 100% de acord cu cele scrise aici. Daca sunteti deja inregistrat in momentul afisarii regulamentului, actiunea de a posta in continuare inseamna o acceptare tacita a continutului sau, indiferent ca l-ati citit sau nu. Acest regulament este prezentat mai jos.


REGULAMENT

FORUM.ANUNTGALATI.RO este un site de anunturi online, unde pot fi publicate anunturi gratuite in diverse domenii si se poate cauta prin anunturile publicate deja de catre alti utilizatori. Practic, oricine poate cumpara si vinde orice, cu exceptia produselor interzise sau supuse unor restrictii.

Art. 1. FORUM.ANUNTGALATI.RO nu are nici un control asupra si nu garanteaza existenta, calitatea, siguranta sau legalitatea articolelor comercializate; adevarul sau exactitatea postarilor utilizatorilor; capacitatea de vanzatorilor de a vinde produse; capacitatea cumparatorilor de a plati pentru produse; sau daca un cumparator sau vânzator va finaliza tranzactia ori va returna produsul.

Art. 2. Serviciile site-ului sunt oferite numai persoanelor care sunt de acord cu prezentul Regulament. Folosirea Site-ului presupune acceptarea in totalitate a Regulamentului. Utilizatorul va avea acces permanent la Regulament de utilizare a site-ului pentru al putea consulta in orice moment. In cazul in care nu este de acord cu conditiile impuse, trebuie sa inceteze folosirea site-ului.

Art. 3. Utilizatorul este singurul raspunzator de materialele, anunturile pe care le posteaza si de consecinta postarii sau publicarii lor. Atunci cand postati anunturi, afirmati, sustineti si garantati ca detineti toate drepturile de autor pentru materialul, anuntul postat, inclusiv cu privire la fotografiile postate in legatura cu anuntul postat.

Art. 4. In cazul conturilor de utilizator neconfirmate sau care au fost inactive pentru o lunga perioada de timp se va proceda la anularea acestora. In plus, ne rezervam dreptul de a refuza sau înceta serviciile noastre pentru oricine si pentru orice motiv, la discretia noastra.

Art. 5. Este interzis sa ai mai multe conturi pe forum. Cei care folosesc mai multe conturi primesc ban permanent. Vanzarile fictive cu sau fara conturi multiple (clone), sunt strict interzise, iar cand vor fi descoperite vor fi sanctionate cu ban permanent. De asemenea, avand doua sau mai multe conturi pe care se regasesc aceleasi date de contact, aceleasi anunturi, mesaje de apreciere la adresa titularului anuntului sau a produselor comerializate, oferte fictive, vor fi sanctionate cu ban permanent si stergerea anunturilor!

Art. 6. Reguli specifice pentru vanzatori:
 • Asigurati-va ca informatiile introduse in anunt sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectandu-se astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;
 • Nu „imprumutati” text sau imagini (inclusiv fotografii) din alte locuri de pe forum, site-urile producatorilor, cataloage de produse de la terti, sau din alte surse fara permisiunea specifica din partea proprietarului, deoarece acestea pot fi protejate de legea dreptului de autor;
 • Scrieti propriul text descriptiv in anunt si faceti propriile fotografii;
 • Nu precizati ca un produs este nou, daca nu este;
 • Asigurându-va ca postarea dvs. este corecta si completa va ajuta, de asemenea, cumparatorii sa înteleaga ceea ce ei cumpara, eliminând neîntelegeri care ar putea duce la o tranzactie esuata si feedback negativ.
 • FORUM.ANUNTGALATI.RO da posibilitatea fiecarui user inregistrat ca persoana fizica sa posteze anunturi gratuite cu conditia ca vanzatorul sa detina produsul si sa ofere informatii cat mai detaliate despre produsul aflat spre comercializare (producator, detalii tehnice, garantie, (daca exista) link catre site-ul producatorului, locul de unde a fost cumparat produsul, poze reale, gradul de utilizare actual etc.).
  Adaugand anunturi pentru alte persoane nu numai ca incalcati acest punct deoarece nu detineti produsul dar riscati si inchiderea contului daca acele persoane detin conturi pe FORUM.ANUNTGALATI.RO sau apeleaza si la alte persoane sa le adauge anunturile.
  Persoanele juridice ce doresc sa-si promoveze imaginea sau produsele cu ajutorul FORUM.ANUNTGALATI.RO, sunt rugate sa ne contacteze in vederea incheierii unui contract de prestari servicii de publicitate. De asemenea persoanele juridice sunt obligate sa scoata orice referire la firmele proprii (avatar, semnatura, etc) atunci cand posteaza la sectiunea vanzari/cumparari, singura exceptie de la aceasta regula o constituie oferta de locuri de munca.
  Pe acest forum, se asociaza termenului de “ Persoana Juridica “ urmatoarele forme de organizare: Persoanele Fizice Autorizate (PFA), Asociatii Familiale (AF), Inteprinderi Individuale, Cabinete Medicale Individuale (CMI), SNC-uri, Societati Mixte, Societati pe Actiuni (SA), SRL-uri, ONG-uri, Asociatii si Fundatii sau orice alta entitate la care face referire OUG nr. 44/2008R cat si OG nr. 26/2000. Tot in aceasta categorie intra si candidatii persoane independente sau partide politice care doresc sa isi promoveze imaginea, conform dispozitiilor Legii 35/2008, pe www.anuntgalati.ro.
 • Nu este permisa deschiderea mai multor anunturi asemanatoare sau identice in continut pe una sau mai multe categorii, includerea intr-un anunt prin direct link / tag sau text normal a altui anunt deja deschis, inchiderea unui anunt si deschiderea altuia identic sau asemanator. Inainte de a deschide un anunt asigurati-va ca ati ales categoria potrivita, in cazul in care s-a intâmplat sa alegeti greşit sectiunea contactati un moderator/administrator sau folositi functia de raportare pentru a fi mutat corespunzator. Anunturile gen ”pachet” cu produse diferite care au deja categorie dedicata, nu sunt permise; daca totusi doriti un astfel de anunt, contactati-ne la email : admin [at] anuntgalati.ro.
 • Nu aveti voie sa interveniti pentru a face reclama altor produse similare sau pentru a face contrareclama; nu faceti concurenta pe anuntul unui alt coleg de forum.
 • FORUM.ANUNTGALATI.RO isi rezerva dreptul de a orice sterge anuntul / post respectiv si implicit aplica sanctiunile ce se impun pentru toate tipurile de abateri de la prezentul regulament.
 • In cazul schimburilor aveti obligatia sa adaugati un pret real conform cu starea produsului. Pe acest forum nu se foloseşte sistemul tip licitaţie (pentru aşa ceva folosiţi site-urile de profil). Exceptie de la obligativitatea adaugarii unui pret real de pornire o face sectiunea de " Prestari Servicii " dat fiind faptul ca pretul este influentat de mai multi factori.
Art. 7. Reguli specifice pentru cumparatori:
 • Nu este permisa formularea unor cereri nerezonabile catre un vânzator
 • Asigurati-va ca ati citit cu atentie descrierea din anunt inainte de a "plati" un produs.
 • Daca cunoasteti vanzatorul, nu puteti face oferte pe topicul respectiv cu intentia de a mari pretul sau creste interesul pentru acesta in mod artificial.
 • In cadrul unui anunt/topic sunt interzise comentarii pozitive si/sau negative privind marfa sau pe cel care o comecializeaza (de genul “pretul este foarte mare”, “bafta la vanzare”), recomandari la adresa autorului anuntului de genul (“este de treaba, am cumparat de la el, serios, neserios, tepar etc”) sau altfel de comentarii care nu fac obiectul anuntului (offtopic), iar in functie de continutul mesajului vor fi sanctionate ca atare. Pentru aprecieri/neaprecieri va rugam sa folositi categoria “Pareri si Reputatie - Utilizatori”.
Art. 8. Reguli generale pentru postarea unui anunt:
 • Este permisa postarea aceluiasi anunt cu continut si imagini unice o singura data, anunturile identice care apar de doua sau mai multe ori (ANUNTURI MULTIPLE) vor fi sterse, iar utilizatorul va primi avertisment.
 • Nu este permisa dezactivarea si repostarea anunturilor cu acelasi continut (UP FRAUDULOS). Astfel de anunturi vor fi sterse, iar utilizatorul va primi avertisment.
 • Un anunt poate promova un singur bun sau serviciu. Fiecare bun/serviciu trebuie incadrat in categoria corespunzatoare. Daca exista si daca proprietarul poate face dovada detinerii mai multor produse identice (vanzari multiple), acestea vor fi postate in cadrul aceluiasi anunt.
 • Numarul de telefon de contact trebuie sa fie real. Nu se poate folosi optiunea de mesaj privat ca unica modalitate de contact in cadrul unui anunt.
 • Nu folositi majuscule in mod abuziv. Folositi majuscule doar in urmatoarele situatii: la inceputul titlului, pentru nume proprii, nume de orase, pentru scrierea anumitor marci/brand-uri sau la inceputul frazei din descriere.
 • Titlul anuntului trebuie sa reflecte bunul/produsul comercializat. Anunturile cu titlul: oferta, vanzare, urgent sau altele de acest gen vor fi sterse.
 • Poti posta doar anunturi care se incadreaza in una din categoriile mentionate pe site. Anunturile postate in arii nepotrivite vor fi sterse sau mutate fara preaviz, iar utilizatorul avertizat.
 • Anunturile nu trebuie sa contina o descriere neclara si incompleta sau o poza diferita de cea a bunului/serviciului comercializat.
 • Obligatoriu se va preciza un pret de vanzare. Pretul trebuie sa fie o suma reala, apropiata de pretul pietei. In cazul necompletarii pretului (LIPSA PRET), utilizatorul va primi avertisment.
 • Comentariile OFF-TOPIC: orice reply in afara ofertei propriu-zise este interzisa.
 • Se interzice distribuirea sau postarea de spam, comunicatii electronice nesolicitate, scrisori in lant, scheme piramidale sau distribuirea virusi sau orice alte tehnologii care pot dauna site-ului, intereselor sau proprietatii altor utilizatori;
 • Serviciile oferite trebuie sa respecte legile si reglementarile aplicabile din Romania.
 • Orice anunt cu caracter pornografic, obscen sau profanator, limbaj vulgar, informatie ilegala, imorala, amenintatoare, abuziva, defaimatoare, va fi sters, iar utilizatorul va primi avertisment.
 • Anunturile discriminatorii pe criteriul rasei, nationalitatii, limbii, religiei, sexului sau orientarii sexuale, etniei, categoriei sociale, convingerilor, varstei, bolilor, apartenentei la o categorie defavorizata sau oricaror alte situatii similare, vor fi sterse, iar utilizatorul va primi avertisment.
 • Limba de redactare a postarilor este doar limba romana. Sunt permise si cuvintele sau expresiile care, desi nu sunt considerate romanesti, sunt de larga utilizare in toate mediile referitoare la domeniul respectiv (ex.: mouse, notebook, plug and play);
 • Raportarea neregulilor: daca vedeti un anunt care încalca una dintre politicile noastre, raportati facând clic pe butonul „RAPORT” din partea de jos a anuntului.
 • Postarea de comentarii ce nu au legatura cu subiectul din titlu, de asemenea evitati folosirea replicilor de 1-2 cuvinte, de genul "lol", "word"...etc. Nu se accepta folosirea excesiva a mesajelor scrise cu caps lock sau cu font mare, litere colorate / emoticons menite sa atraga atentia.
 • Transmiterea de informatii false, vulgare, defaimatoare, pornografice, cu orientare sexuala, injuraturi, insulte sau orice alte activitati ilegale pe teritoriul Romaniei! Rasismul, antisemitismul si atacul la persoana sunt si ele interzise. Acest punct se refera in special, dar nu numai, la OUG nr. 137/2000R (privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare) completata de OUG nr. 31/2002R (privind interzicerea organizatiilor si simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob). Mesajele exprima parerea autorilor, care sunt singurii responsabili pentru consecintele (legale sau de alta natura) ale publicarii acestora.
 • Inregistrarea folosind ca nick denumirea paginii WEB personale sau a firmei dumneavoastra ori care ar contine conotatii sexuale rasiste, antisemite, ofensatoare, publicitare sau care contravin legislatiei in vigoare; nu este permisa imitarea unui nick-name deja existent pe forum pentru a nu crea confuzie printre utilizatori, de asemenea nu sunt permise si vor fi sterse nick-uri asemanatoare cu cele ale moderatorilor, administratorilor sau cu denumirea forumului, facute special pentru a creea confuzie.
 • Nu se accepta ca avatar sau folosirea in semnatura a imaginilor pornografice, rasiste, antisemite, ofensatoare, publicitare, texte lungi, poze de mari dimensiuni sau a linkurilor catre pagini explicite 18+ sau care contravin legislatiei in vigoare.
 • Scrisorile in lant, schemele piramidale, recuperari de bunuri sau bani, link-uri cu referal sau orice alta forma de castig ilicita sunt strict interzise.
 • Acuzarea directa sau indirecta a unui membru al forumului ca este o clona a unui alt utilizator (banat sau nu) este interzisa. Chiar daca veti considera ca aveti dreptate, parerile de acest gen vor fi trimise numai prin mesaj privat moderatorilor sau administratorilor, prin email la adresa admin [at] anuntgalati.ro ori mentionate in momentul cand folositi functia de raportare a unui post.
 • Este strict interzisa comercializarea oricarui tip de arme: albe, mecanice sau electronice, sportive sau militare, de tip paintball, care au ca propulsie CO2, Aer Comprimat, Coarda intinsa arc, etc., munitii corespunzatoare acestora, explozivi, metode si mijloace pirotehnice. Acest punct este reglementat de dispozitiile Legii nr. 295/2004R, privind regimul armelor si al munitiilor, procurarea, instrainarea, detinerea, portul si folosirea acestora.
 • Este interzisa vanzarea substantelor stupefiante, psihotrope, halucinogene, fungicide, erbicide, insecticide, plante si produse din plante, medicamente de uz uman si alte produse care sunt supuse legilor de aprovizionare si desfacere a medicamentelor emise de Parlamentul Romaniei, cat si a celor pe care legea romana le interzice cu desavarsire comercializarii, conform Legii nr. 143/2000, cu modificarile si completarile ulterioare conform Legilor 339/2005 si 194/2011.
 • Nu sunt acceptate anunturile din urmatoarele categorii sau care fac referire la urmatoarele categorii de produse:
 • matrimoniale, dating, relatii, prietenii, casatorii, flirt, videochat, servicii de escorta, masaj erotic, obiecte / produse adult.
 • bauturi alcoolice, tigari / tutun
 • medicamente / produse etnobotanice / produse farmaceutice
 • anunturi care fac publicitate unei firme / companii si care nu fac referire la un anunt de vanzare-cumparare
 • anunturi ce fac referire la recuperari de bani / bunuri, fonduri de investitii etc
 • metode de castig bani / bunuri online/offline
 • substante si agenti chimici, produse otravitoare cu exceptia produselor de spalat si curatare
 • perfuzii, seringi, ace, branule, microperfuzoare, bisturie chirurgicale, perfuzoare, lame bisturiu etc
 • conturi pe site-uri diverse
 • imprumuturi, credite prin persoane, societati si institutii neautorizate
 • produse pirotehnice / arme si munitie (letale si ne-letale)
 • schimb valutar prin persoane, societati si institutii neautorizate
 • donatii / vanzari de organe
 • infieri de copii
 • metode de a trisa la anunite jocuri: poker, rummy etc.
 • torrente si invitatii site-uri de torente
 • produse de marire a organelor genitale / sanilor
 • afrodisiace
 • stimulenti sexuali
 • suplimente nutritionale
 • droguri
 • servicii ghicitoare, clarvazatoare sau alte servicii asemanatoare
 • produse / bunuri obtinute prin furt / jaf sau alte metode inlegale
 • anunturi prin care se face reclama unor bloguri, retele de socializare, site-uri care vor sa isi creasca traficul
 • anunturi prin care se vand vehicule care trebuie aduse in Romania contra cost
 • cereri de donatii pentru produse electronice, mobila, terenuri
 • anunturi umanitare
 • anunturi care fac referire la luare in spatiu pentru viza de flotant sau pentru eliberarea CI
 • anunturi cu recompense pentru pierderi/ furturi de bunuri/produse
 • anunturi prin care se denunta diverse furturi sau gasiri de obiecte pierdute
 • anunturi prin care se ofera bani in schimbul unei mosteniri
PUBLICAND ANUNTURI CARE FAC REFERIRE LA CATEGORIILE MENTIONATE MAI SUS CA INTERZISE / RESTRICTIONATE, VI SE VA INTERZICE ACCESUL PE FORUM PERMANENT FARA AVERTIZARE IN PREALABIL, IAR DATELE DVS. (IP / ADRESA EMAIL / TELEFON / MESAJE) VOR FI PUSE LA DISPOZITIA AUTORITATILOR / ORGANELOR ABILITATE.

Art. 9. Nu se admite folosirea de catre membri a unui limbaj vulgar, obscen sau discriminator in ceea ce priveste religia, sexul, etc. Nu se accepta sa fie jigniti sau atacati membrii forumului doar pentru ca nu impartasesc o anumita parere. Daca un utilizator incalca aceste reguli, administratorul site-ului isi rezerva dreptul de a-i restrictiona accesul la forum, prezenta si accessul pe forum este un privilegiu, nu un drept.

Art. 10. Sanctiunile, in functie de gravitatea cazului si frecventa abaterilor, pot merge de la avertisment pana la suspendarea contului(interzicerea dreptului de vizualizare/postare anunturi pe o perioada determinata) sau dezactivarea contului (interzicerea dreptului de accesare a site-ului).

Echipa FORUM.ANUNTGALATI.RO nu-si asuma raspunderea pentru eventualele daune sau neplaceri pricinuite prin tranzactiile desfasurate pe forum.

Ne rezervam dreptul de a modifica sau de a actualiza unilateral REGULAMENTUL oricand, fara notificarea prealabila a utilizatorilor.Rezolvarea oricarei situatii neacoperite explicit de regulament este la latitudinea moderatorilor/administratorilor FORUM.ANUNTGALATI.RO.Ultima modificare : 08.03.2015