• EUR 4.6589
  • USD 4.0064
  • GBP 5.2601
  • CHF 3.9900
  •     

Accident de muncă la Uzina de Apă. Un bărbat s-a răsturnat cu macaraua

Accident de muncă, luni dimineaţă, la Uzina de Apă. Un bărbat de aproximativ 70 de ani a suferit mai multe leziuni după ce s-a răsturnat cu macaraua pe care lucra. La faţa locului au ajuns imediat echipaje medicale şi ale ISU. „Din primele informaţii este vorba despre un bărbat de 70 de ani, macaragiu, care lucra la Uzina de Apă nr. 2. Se pare că bărbatul a manevrat greşit utilajul şi s-a răsturnat cu acesta într-o groapă de aproximativ patru metri adâncime. Pompierii au fost solicitaţi de echipajul de la ambulanţă pentru a-l aduce pe bărbat în siguranţă pe mal”, ne-a declarat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.
Cadrele medicale l-au evaluat imediat pe bărbat şi au stabilit că acesta se află în afara oricărui pericol. „se pare că bărbatul a fost aruncat din cabină şi s-a ales cu o contuzie lombară, avulsie dentară (n.r. - mai mulţi dinţi sparţi) şi o plagă contuză la nivelul buzelor. A fost transportat la spital pentru investigaţii”, ne-a explicat dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.
La faţa locului au ajuns şi reprezentanţi ai Apă Canal, dar şi inspectorii de muncă. „Este un muncitor la firmei TransPec, firmă care desfăşoară lucrări pentru un proiect de investiţii apă-canal. Este vorba despre un proiect de montare instalaţii recirculare apă pentru reducerea consumului tehnologic la Uzina nr. 2. A fost turnată fundaţia unui bazin şi în acea zonă se lucra în timpul accidentului. Nu a fost înregistrată nicio pagubă. Accidentul s-a produs în apropierea decantorului”, ne-a explicat Cornelia Arnăutu, purtătorul de cuvânt al Apă Canal.
Ce s-a întâmplat exact la Uzina de Apă nr. 2 vor stabili însă inspectorii de muncă, care au declanşat deja o anchetă în acest caz. „Am fost anunţaţi despre producerea unui eveniment de muncă în care a fost implicat un bărbat, salariat al unei societăţii, care lucra pe o macara, care s-a răsturnat în timp ce avea în cârlig fier beton. Se vor face cercetări pentru a se stabili circumstanţele în care a avut loc accidentul, dar în astfel de cazuri dacă macaragiul nu respectă diagrama de sarcină, deschiderea braţelor macaralei în funcţie de greutatea ridicată, se pot întâmpla astfel de evenimente. S-a declanşat o anchetă şi vom stabili ce s-a întâmplat exact”, ne-a declarat Viorel Dumitru, director interimar al Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi.